Pui rasol cu legume si sos de marar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de aproximativ 700-800 g
  • 300 g cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar si cateva fire de patrunjel
  • 30 ml ulei (unt cat o nuca)
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingurita de zahar
  • sare, piper (1 cub sau o lingurita concentrat de pui optional)

Mod de preparare

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovii, patrunjelul si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartofii curatati si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.

Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si mararul tocat foarte marunt, caliti 1-2 minute. Adaugati faina si 200-300 ml zeama fierbinte de la pui, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati sare (concentratul de pui) si piper si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata.

Scoateti pe un platou decorat cu verdeata bucatile de carne de pui, cartofii noi si morcovii taiati fasii. Puneti din loc in loc pe legume si pe pui sos si verdeata, restul de sos se serveste separat intr-o sosiera sau canita. Cu zeama ramasa puteti face o supa cu taitei sau cu galuste.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise