Pui sau altă pasăre cu muştar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de muştar
  • 300 ml de smântână
  • 100-150 ml de vin alb sec
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • verdeaţă pentru ornat

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă pieptul feliuţe şi prăjeşte până se aureşte.

Adaugă vinul, lasă puţin să se reducă, adaugă apoi restul ingredientelor şi lasă la foc mic vreo 20 de minute.

Presară verdeaţă şi serveşte cu paste sau piure de cartofi.

Se poate pregăti şi cu alte părţi ale păsării, cum am făcut eu de data asta. Am fiert puţin bucăţile de pasăre cu legume şi am făcut o supă de găluşte, apoi am pregătit carnea ca mai sus. E un sos foarte bun.

Atenţie la găluşte. Pregătiţi grişul cu ouăle cu 10 minute înainte de a fierbe găluştele pentru că se absoarbe lichidul din ouă şi se întăresc. Dacă le puneţi imediat să fiarbă, se pune prea mult griş şi ies tari. Pe la jumătatea timpului, "tăiaţi" fierberea prin stropirea găluştelor cu puţină apă rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise