Pui umplut cu orez

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg.
  • 100 gr. orez
  • 2 oua
  • pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe )
  • 100 gr. ciuperci
  • ceapa
  • piper
  • patrunjel
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Se taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele) se pune intr-o cratita de 1 ½ l. Se caleste ceapa impreuna cu orezul 2-3 minute pe foc mic, se amesteca mereu, apoi se stinge cu ½ l de apa fierbinte. Se potriveste de sare sau se pune o lingurita cu "Vegeta" si se lasa sa fiarba incet, acoperit. Se ia vasul de pe foc si cind lichidul este aproape rece, se adauga ficatul crud, tocat marunt, ouale, un virf de cutit de piper, marar si patrunjel tocate si 100 gr. de ciuperci. Puneti compozitia in pieptul puiului, umpleti-l si coaseti taietura. Dati la cuptor in tava cu putina apa si grasime si intoarceti puiul pe toate partile sa se rumeneasca frumos. Cind este gata, scoateti ata.

Serviti cu salata de cruditati sau ochiuri

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise