Puisori( pentru decor)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g branza telemea
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • 100 g morcov ras
  • sofran
  • condimente

Mod de preparare

Branza telemea se rade si se amesteca apoi cu branza de vaci si untul. Amestecam bine si asezonam.

Morcovul ras il stoarcem bine de suc, printr-un tifon . Amestecam branza cu sucul de morcov si cu foarte putin sofran.

Din compozitia obtinuta facem b1lute de doua marimi. O parte le alungim si le modelam , facem codita puisorului si cealalta parte o lasam asa rotunda, mai mica, cea care va fi capul puisorului.

Cu ajutorul unei scobitori fixam capul puisorului de corp.

Din bucatele de masline negre facem ochisorii si din morcov dacem ciocul si piciorusele.

Acesti puisori se folosesc la ornarea diferitelor platouri....

Pofta mare !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise