Pulpa de miel marinata cu mirodenii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (1,8 kg),
  • 1/2 sticla de vin rosu sec,
  • 50 ml coniac,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 tulpina de telina,
  • 4 catei de usturoi,
  • cateva fire de menta,
  • coriandru si busuioc,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 50 g unt,
  • coaja de la o portocala,
  • 2 cuisoare,
  • 1 baton de scortisoara,
  • 3 stelute de anason,
  • 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti pulpa de miel intr-un vas adanc, ungeti-o pe toate fetele cu ulei si presarati-o cu sare si piper.

Adaugati ceapa taiata in sferturi, morcovul rondele, telina maruntita, usturoiul zdrobit, coaja de portocala, plantele aromate si mirodeniile. Turnati deasupra coniacul si vinul rosu, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se macereze 12 ore la frigider, intorcand-o de 2-3 ori.

Incingeti cuptorul la 220°C.

Scurgeti pulpa de miel, stergeti-o, lasati si legumele sa se scurga si filtrati marinata.

Puneti legumele intr-o tava mare de friptura, asezati peste ele pulpa de miel si dati-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cand in cand cu marinata).

Cand e bine patrunsa, infasurati carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca pe un platou in cuptorul stins, cu usa cuptorului intredeschisa.

Amestecati sosul din tava cu marinata ramasa, puneti-l pe foc si lasati-l sa scada bine (doua treimi). Strecurati-l, incorporati untul taiat bucatele si amestecati-le cu telul, adaugand, la sfarsit, si putina zeama de lamaie.

Serviti pulpa de miel imediat, cu sosul alaturi si o garnitura potrivita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise