Pulpa de porc speciala - Reteta casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga
  • Pentru sos :
  • o lingura miere de albine
  • o lingurita mustar
  • o lingura hrean ras
  • 100 ml linguri vin alb
  • Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca :
  • 50 g unt
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea
  • 5 rosii coapte
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente .

Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.

Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .

Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.

In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru.

Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.

Pulpa de porc se va servi taiata in felii.

Daca va mai raman cateva feliute puteti face niste sandwichuri delicioase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise