PULPA DE VITEL UMPLUTA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 2 morcovi ,
  • 1/2 ardei rosu gras,
  • 2 cepe,
  • 4 catei de usturoi ,
  • 1 ramurica de rozmarin,
  • 1 kg. pulpa de vitel,
  • sare,
  • piper,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 dl. vin alb sec,
  • 1 cukkini;

Mod de preparare

1.Se curata zarzavatul si se taie fideluta .In apa care clocoteste se pun morcovii, ardeii si se lasa 3-5 minute.Se scot si se clatesc cu apa rece si se pun pe un prosop de bucatarie sa se raceasca si sa se usuce.

2.Se ia pulpa de vitel si i se fac 7-8 taieturi adanci ,apoi se sareaza si se pipereaza. In taieturile facute se pun usturoi tocat marunt si rozmarin tocat.In fiecare taietura se pun zarzavaturile fierte si , folosind scobitori metalice speciale si ata , se coase pulpa de la un capat la celalalt.

3.Intr-o cratita se pune uleiul si, cand s-a incins , se rumeneste carnea pe ambele parti, adaugand vinul, ceapa taiata bucati mai mari. Se lasa acoperita 50-60 minute la cuptor(180*C). Se scoate carnea si se pune pe o tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 10 minute , sa se raceasca. Se scot scobitorile si ata si se taie felii nu prea subtiri.

4.Pe un platou,pe care se pun foi de salata verde,se pune pulpa de vitel , taiata felii nu prea subtiri si se serveste cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde tocat .Alaturi se serveste un vin alb sec rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise