Pulpe de pasare cu orez in stil indian

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 8 pulpe de pasare curatate si spalate
  • 2 pahare de orez fiert in apa
  • 50 gr de stafide
  • 2mere verzi acre taiate felii subtiri
  • 4cartofi mari curatati si taiati felii subtiri
  • 11/2 pahar de apa
  • 3 cuburi de Knor in stil indian
  • hirtie pergament
  • folie de aluminium

Mod de preparare

Pulpele vin fripte la grilul din cuptor 35 de minute la 170 de grade.

Intr-un pyrex adinc uns bine cu ulei se pun un strat de cartofi peste care se presoara un pahar de orez fiert .Peste orez se pun felii de mere si deasupra lor inca un pahar de orez.Peste ultimul strat de orez se aseaza pulpele si se adauga stafidele.Apa se pune la fiert si se adauga cubuletele de knor in stil indian se amesteca pina se dizolva complect si se toarna peste pulpe.

Se acopera pyrexul cu pergament si deasupra cu folia de aluminium si se da la cuptor la caldura potrivita.Se coace 45 de minute .Se scot hirtiile si se lasa sa se rumeneasca inca 10 minute.Se serveste cald cu muraturi.Cartofii care se pun la inceput in pyrex trebuie sa acopere toata baza ei au menirea de a nu lasa orezul sa se prinda de fund.Este o mincare deosebita si dupa mine destul de usor de pregatit.(orezul poate fi pregatit cu o zi inainte.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise