Pulpe de pui corsicane by Mada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpe de pui (circa 1 kg),
  • sare,vegeta,
  • piper,
  • 100g bacon afumat,
  • 150g ciuperci,
  • 500g cartofi,
  • 2 rosii,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 250g masline verzi mari fara samburi,
  • 2 cl coniac.

Mod de preparare

Se spala pulpele, se sterg, se condimenteaza cu sare,vegeta si piper..

Baconul se taie cuburi.

Se curata ciupercile si se taie bucati potrivite. In caz ca sunt mici, le lasam asa.

Cartofii se curata si se taie bucati mai mari.

Rosiile se taie cubulete.

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se prajeste baconul.

Se scoate si se pune deoparte.

Se introduc apoi pulpele in cratita si se prajesc bine de jur imprejur.

Se scot si pulpele si se lasa deoparte.

Se adauga cartofii, ciupercile, maslinele si rosiile; se sareaza se pipereaza si se inabuse 10 minute.

Adaugam si baconul si amestecam.

Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, asezam pulpele in mijloc si de jur imprejur legumele inabusite, peste care mai adaugam si o cana cu apa.

Dam la cuptor pentru 60 minute.

Cu 5 minute inainte sa scoatem din cuptor turnam coniacul peste pulpe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise