Pulpe de pui cu cartofi la gratar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg. pulpe de pui
  • 1kg. cartofi cu coarja rosie
  • 1kg. ardei capia
  • 50-60g. unt
  • 1lingurita oregano
  • 2-3linguri ulei
  • 2-3linguri otet
  • cateva fire de patrunjel
  • piper si sare

Mod de preparare

Ardei coacem pe gratar ii curatam de coarja si facem o salata cu 2 linguri de ulei, 2-3 linguri de otet si sare. Pulpele de pui amestecam cu oregano, putin ulei, sare si piper dupa gust si lasam sa stea o jumatate de ora. Cartofii cu coarja se spala bine, ii taiem in 4 si punem la fert in apa cu putina sare si lasam pana sunt jumatate ferti. Scurgem apa si cat timp lasam la racit cartofii, punem pulpele la gratarul aragazului electric si ii frigem pana se rumenesc bine dupa care le pastram intr-o tavita la cald. Cartofii ii punem intr-o tava unsa cu unt, presaram cu bucatele de unt pe deasupra cartofilor si daca mai trebuie punem si putina sare. Introducem tava la gratarul cuptorului si lasam sa se coaca pana prind o crusta. Se pune 2-3 pulpite in farfurie cu cartofi alaturi, presaram totul cu patrunjel maruntit si servim cu salata de ardei copti. Merge bine cum un vin rose demisec. Eu am servit un vin alb demisec de tara din zona Cotnari. Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise