Pulpe de pui cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g ciuperci,
  • 250 g ceapa (mica),
  • 1 tulpina de praz,
  • 4 pulpe de pui (800 g),
  • sare,
  • piper,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingurita frunzulite de cimbru,
  • 1/4 l zeama concentrata de pasare (Knorr +apa),
  • 1/8 l vin alb,
  • 1/2 legatura patrunjel verde (tocat).

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata si se taie in patru. Cepele curatate se taie in doua, iar prazul spalat si curatat se taie rondele.

Pulpele de pui spalate si zvantate se condimenteaza, se prajesc, la foc iute, in uleiul incins, se scot si se pun deoparte.

In acelasi ulei se prajesc ciupercile si ceapa. Se adauga sare, piper si cimbru si se sting cu zeama de carne si vinul alb. Se incorporeaza pulpele de pui si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 45 de minute.

Se scot pulpele din sos si se tin calde. Se adauga la sos patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust, se leaga - eventual - cu putina faina sau amidon si se serveste fierbinte impreuna cu pulpele de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise