Pulpe de pui cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de pui,
  • 300 g ciuperci proaspete,
  • 12 cepe mici (de arpagic),
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • 10 cl vin alb sec,
  • 2 linguri otet balsamic,
  • 3 linguri faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 40 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Taiati pulpele de pui in doua (pe articulatie), separand pulpa superioara de ciocanele, si dati bucatile prin faina.

Incingeti uleiul intr-o cratita, prajiti bucatile de pui pe toate partile, pana ce se rumenesc, scoateti-le din cratita si aruncati uleiul in care le-ati prajit.

Puneti-le inapoi in cratita, adaugati cepele curatate si crenguta de cimbru, turnati peste ele vinul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba, cu capac, circa 25 de minute.

Luati capacul de pe cratita si lasati-le sa fiarba, in continuare, la foc iute, pana ce se inmoaie carnea.

Intre timp, preparati ciupercile: rupeti piciorusele, spalati palariile cu apa rece, zvantati-le cu hartie absorbanta si prajiti-le intregi - daca sunt mai mici - in untul incins, impreuna cu usturoiul curatat si presat, sare si piper. Dupa ce s-a evaporat aproape toata apa, turnati peste ele otetul si lasati-le sa fiarba inca 2 minute, la foc iute.

Puneti pe mijlocul unui platou bucatile de pui, de jur imprejur ciupercile si serviti-le fierbinti.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise