Pulpe dezosate la cuptor cu cartofi

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe intregi
  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • usturoi
  • ulei masline

Mod de preparare

Spalam pulpele si le dezosam (eu am luat pielita jos de pe ele). Dupa ce le-am dezosat batem carnea putin, ca la snitele, si le condimentam cu sare, piper, boia si le lasam 10 minute sa intre condimentele in carne. Intre timp, curatam cartofii si ii taiem felii mai groase. Ii condimentam si pe acestia cu sare si piper. Tava o ungem cu putin ulei de masline si punem carnea impreuna cu cartofii.

Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de tava, poti pune si o canita de apa. Dupa aceea, acoperi tava cu folie de aluminiu si pui totul la cuptor (incalzit in prealabil) la temperatura de 160 grade timp de 40-45 min. Dupa 40-45 min. scoti din cuptor, indepartezi folia, presari putin cimbru si pui un catel de usturoi pentru un gust mai bun. Mai introduci tava 5 min. la cuptor pentru a se rumeni. Se poate servi cu mujdei de usturoi sau cu muraturi!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise