Pulpe la cuptor delicioase

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpe (inferioare sau superioare)
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 buc ardei gras (unul rosu
  • unul verde)
  • 1 catel usturoi
  • condimente(vegeta
  • piper
  • boia)

Mod de preparare

Pulpele curatate si bine spalate se aseaza intr-o cratita.

Ceapa tocata marunt, ardeii taiati bucatele, usturoiul zdrobit, condimentele, 200 ml ulei si 300 ml apa se amesteca bine intr-un bol, apoi se rastoarna peste pulpe.

Se pastreaza la frigider de pe o zi pe alta pentru a se patrunde bine pulpele.

A doua zi, se ntroduce cratita in cuptorul bine incalzit, si la foc potrivit se lasa cca 1h.(dupa vreo jumate de ora se intorc pulpele pe cealalta parte; a se vedea mereu sa nu scada prea mult sosul...in acest caz mai adaugati apa calduta, din cand in cand se stropesc pulpele cu sosul din cratita cu ajutorul unei linguri);

Se servesc fierbinti cu diverse garnituri si cu mujdei de usturoi.

Eu obisnuiesc sa fierb cartofi in coaja, curatati si taiati cubulete, iar apoi amestecati cu sosul ramas de la pulpe...sunt buni asa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise