PURCEL CU MIERE SI CIMBRU

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg purcel de lapte, pulpele din fata, taiate bucati potrivite
  • Marinata:
  • 2 ½ cesti vin rosu
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri miere de cimbru
  • 2 linguri de cimbru uscat, maruntit
  • 1 legatura cimbru, cu crengutele
  • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper verde

Mod de preparare

1. Se spala bine si se zvanta bucatile de purcel, apoi se sareaza. Se pun intr-un castron mare si se toarna peste ele marinata. Se lasa la marinat cel putin 12 ore.

2. Pe fundul unui vas mare, de preferinta din lut, se pun crengutele din cimbru. Peste ele se aranjeaza bucatile de carne. Se baga vasul in cuptor si se lasa 20 de minute la 200 grade Celsius. Dupa aceea, se deschide cuptorul si se toarna peste carne putina marinata, se coboara temperatura la 180 grade Celsius si se mai lasa 20 de minute.

3. Se deschide cuptorul si se toarna peste carne multa marinata (dar nu toata). Se lasa alte 20 de minute.Bucatile de carne trebuie intoarse pentru a se rumeni pe ambele parti.

Se toarna restul de marinata, si se mai lasa in cuptor 25 de minute.

4. Carnea se serveste calda, in sosul ei. Merge bine cu salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise