Oparesti purcelul si-l cureti cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e coala de hirtie.
Il sarezi.
Daca-l pui la tava, aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un gratar, ca sa nu se lipeasca.
Daca-l pui la frigare, aseaza mai intii frigarea pe carbuni, pina se inroseste. Apoi o introduci in purcel si-l bagi la cuptor.
Il ungi din cind in cind cu untdelemn fin si, cind s-a rumenit pielea, cu rom. Atit.
Ca salata e recomandabila varza rosie cu otet de vin si untdelemn bun, sau andivele.
din Al. O. Teodoreanu - DE RE CULINARIA
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise