Quesadilla speciala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sosul Aioli avem nevoie de:
  • 50 gr migdale taiate marunt, 50 gr cascaval, 4 catei de usturoi,sucul de la o lamaie, 1 mana patrunjel verde, 1 lingurita de mustar, sare, 1 lingurita verdeturi de Provence
  • Pentru Quesadilla avem nevoie de:
  • 4 lipii (eu am folosit lipii cu verdeturi mediteraneene), 1 piept de pui rotisat taiat cubulete, 1 ceapa taiata cubulete, 1 ardei iute taiat feliute, 100 gr cascaval ras, sosul mai sus mentionat, 1 lingurita ulei

Mod de preparare

Pentru sos ingredietele se introduc in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta semifina (se vor mai simti bucatele de migdale, dar sunt delicioase).

Pentru quesadilla ungem o tigaie teflonata cu 2-3 picaturi de ulei. Punem o lipie in tigaie si o tinem pe o parte 20 de secunde apoi o intoarcem. Repetam operatiunea de cateva ori pana se incalzeste lipia.

Apoi adaugam jumatate din cantiatea de cubuletele de pui, ceapa, ardei iute, sos si cascaval. Acoperim cu a doua lipie si presaram cu mana. Dupa 3 minute intoarcem lipia cu ajutorul unei farfurii. Mai lasam la foc medu inca 3 minute.

Lipiile trebuie sa fie frumos rumenite.

Repetam procedeul cu a doua quesadilla.

Se serveste cu ceapa si ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise