Quiche cu spanac si stafide

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 300 g aluat de tarta congelat, faina
  • Umplutura: 1 kg spanac proaspat, 150 ml lapte, 150 ml smantana, 5 oua, 2 linguri stafide, 4 linguri seminte decojite de floarea soarelui, piper, sare, vegeta.

Mod de preparare

Aluatul se pune la dezghetat apoi se presara cu putina faina si se pune in forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Spanacul proaspat se opareste in apa sarata 2 min apoi se lasa la scurs. Se toaca marunt. Smantana, ouale si laptele se amesteca bine, se condimenteaza. Spanacul se amesteca cu semintele de floarea-soarelui si stafidele si se pune peste aluatul din forma. Se toarna deasupra compozitia de lapte si oua, se presara putin piper si se pune la cuptor la foc potrivit (cam 175grade). Se pot pune peste spanac si bucatele de cirnat sau felii de sunculita prajite si stoarse de grasime si apoi sa se toarne compozitia de lapte.

Se serveste taiata felii alaturi de un pahar de vin rosu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise