Quiche Lorraine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:200g unt,400g faina,2 oua,sare,piper.
  • Pentru umplutura:200g bacon (sunca),200g cascaval(brinza),5 oua,300g smintina,sare,piper.

Mod de preparare

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina,ouale,sarea si piperul.Amestecati bine pina obtineti o compozitie omogena.

Intindeti din aceasta compozitie o foaie,puneti-o intr-o tava rotunda(sau de pizza).Intepati din loc in loc cu o furculita ca aluatul sa nu se umfle in timpul coptului,lasati 15 min in cuptorul incins in prealabil.

Taiati in cubulete baconul(sunca) si cascavalul(brinza).

In alt vas amestecati bine smintina,ouale,sarea si piperul.Presarati peste foaia quiche coapta cubuletele de sunca si cascaval.Turnati deasupra amestecul de oua si smintina si dati la cuptor.Coaceti timp de 30 de min la foc moderat,apoi lasati sa se rumeneasca inca 10-15 min la foc iute.

Taiati tarta in felii si serviti-o calda sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise