Quiche Lorraine cu sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:200gr. faina
  • 60gr. unt rece taiat cubulete
  • 1 lingurita de sare
  • 4-5linguri apa de la congelator
  • 250 gr. linte;Pentru umplutura:1 lingura unt
  • 4 fire de ceapa
  • 150gr cartofi fierti
  • 1lingurita sare
  • 3oua
  • 1dl. lapte
  • 1
  • 5dl. frisca pentru gatit
  • piper proaspat macinat
  • 150gr. sunca afumata
  • fiarta
  • 100gr. cascaval ras;

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul taiat bucatele si sarea cu miscari rapide, adaugand treptat apa rece si se framanta pana se desprinde usor de pe planseta.( este important ca sa lucram rapid aluatul pentru ca untul sa nu se topeasca; de aceea avem nevoie si de apa foarte rece)Se intinde pe planseta infainata o foaie rotunda , pe care o asezam intr-o forma de tarta(cu diametrul de 26cm.), o acoperim cu folie si deasupra punem boabele de linte , care nu vor permite ca aluatul sa se ridice , ci sa se coaca uniform.Pina se coace- 25min.- la temperatura de 220 grade C in cuptor preincalzit, vom prepara umplutura:se caleste ceapa taiata rotocoale in unt. Se adauga cartofii fierti si zdrobiti cu furculita, se sareaza, se pipereaza si timp de 5-6min. se frig pe foc.Se amesteca ouale cu laptele si cu frisca. Se scoate placinta din cuptor, se indeparteaza lintea si folia, se aseaza compozitia de cartofi peste si jumatate din cantitatea de sunca. Peste sunca punem amestecul de oua batute, apoi presaram cascavalul ras si acoperim cu restul de sunca.Din nou punem la cuptor cca.20min. pana se rumeneste bine.Se lasa 15 min. si apoi se taie felii ca si tortul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise