Rata la cuptor, cu portocala si vin

Pentru ca noi nu mancam miel, am hotarat ca anul acesta, pentru Paste sa pregatim rata.

Timp pregatire
260 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 rață,
  • 250 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin
  • Pentru garnitură:
  • 800 g cartofi noi,
  • 1 l apă,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 100 g unt,
  • Mărar, după gust

Mod de preparare

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise