Racitura de pasare

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pasare, de preferat cea de tara
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 4 l apa
  • sare si piper alb
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 capatani de usturoi

Mod de preparare

Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe oase. Cand e aproape gata de scos, pui si cartofii si morcovul sa fiarba. Dupa ce ai scos totul la racit, lasi zeama sa se raceasca sa poti aduna grasimea apoi pui la foc iarasi. Doua lingurite de gelatina (dupa ce ai dizolvat-o) le pui in zeama fierbinte si lasi sa dea cateva clocote. Usturoiul curatat de coji si pisat, il pui in zeama si lasi la aromat cateva minute.

In castronele, pui putina carne, cateva felii de morcov si de cartofi.

Torni zeama prin sita, cat sa cuprinda totul din castron. Presari putin piper alb deasupra si dai la loc racoros.

Pentru a capata putina \"culoare\" poti pune cateva bobite de mazare verde fiarta.

Unii prefera sa serveasca racitura cu mamaliga. Altii nu...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise