Piftie ( racitura) de porc

Timp pregatire
450 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • un rasol
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare,piper

Mod de preparare

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma. Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore (5-6 ore),o lingura de supa pusa la rece. Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,incalzesc foare,foart putin supa,o torn peste carne.Las la rece. Noi o servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise