racituri de gaina(piftie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina (cca 1 kg)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de sunca
  • 4 oua
  • l50 g fasole verde fiarta
  • 3 linguri vin
  • gelatina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • unt cat o nuca
  • 1 rosie
  • 1 lingura zeama de lamaie patrunjel verde tocat
  • sare.

Mod de preparare

Gaina, curatata si bine spalata, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu 2 litri de apa, ceapa si putina sare. Cand este bine fiarta, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe o farfurie.

Separat, se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca gelatina sa fie limpede, transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.

Gaina se transeaza, se asaza pe un platou mai adanc, se decoreaza cu fasole verde fiarta si felii de rosii, apoi se toarna usor zeama peste pasare si se pune la frigider.

Daca a mai ramas zeama, se pune separat intr-o farfurie si se lasa sa se gelatinizeze, in frigider. Acest aspic va servi la ornat.

Cele 3 oua ramase, se fierb tari, se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu sunca tocata si untul si se umplu ouale. Separat, dintr-un galbenus, mustar, ulei, sare si zeama de lamaie se prepara o maioneza.

Cand se serveste gaina, se decoreaza platoul cu ouale umplute, patrunjel verde si aspic tocat (daca a mai ramas).

Separat se serveste maioneza intr-o sosiera, presarata cu patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise