RAGOUT DE GASCA CU HREAN SI MIGDALE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pieptul si pipota de la o gasca,
  • sare,
  • piper alb,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri faina,
  • 2dl. smantana,
  • 1 dl. frisca de gatit,
  • 100g. migdale taiate,
  • 2 linguri hrean ras,
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

Nota:Preparatul se fierbe in oala sub presiune(kukta)

1.Carnea se spala ;pieptul se curata de pielita si os si se taie fasii;la fel se taie si pipota.Se pune carnea in oala sub presiune,se acopera cu apa, se sareaza ,pipereaza si se adauga usturoiul zdrobit.

2.Se inchide oala si se fierbe carnea 45 de minute.Se ia oala de pe foc, se scoate aburul;

3.Faina se amesteca cu smantana si frisca de gatit si cu aceasta compozitie se ingroasa mancarea.Se pune din nou pe foc, oala ramananad descoperita si se lasa sa dea un clocot.Se stinge focul, apoi se adauga migdalele si hreanul.Daca este nevoie, se mai sareaza si pipereaza.Se presara patrunjel verde tocat si se serveste cu galuscute de faina si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise