RAGOUT DE VITEL CU ROSII SI MACAROANE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 6 catei de usturoi,
  • 1 dl.ulei de masline,
  • 1 kg.pulpa de vitel,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 dl.vin rosu ,
  • 500g.rosii fara pielita ,
  • 2 foi de dafin,
  • 3 cuisoare,
  • 1/4 lingurita de scortisoara,
  • 1 lingura zahar,
  • 400g.macaroane,
  • 80g.cascaval ras,sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se toaca patrunjelul verde (se lasa cateva frunze pentru decor) si se amesteca cu usturoiul presat,o lingura de ulei si putin piper.

2.Carnea se spala , se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mari,apoi se amesteca cu compozitia de usturoi.

3.Restul de ulei se pune intr-o cratita ,se infierbanta si se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca.Se ia cratita de pe foc si se sareaza carnea,apoi se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.

4.In uleiul ramas se caleste ceapa,se adauga carnea, vinul, 4dl.apa,foile de dafin ,cuisoarele, zaharul,sarea, piperul si rosiile , fara pielita , si taiate bucati.Se fierbe acoperit cca.2 ore.

5.Macaroanele se fierb potrivit instructiunilor de pe pachet,se scurg si se clatesc cu apa rece.

6.Ragout-ul se serveste cu macaroane presarate cu cascaval ras,un vin rosu si decorat cu frunzulite de patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise