Rasol de vita cu andive

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g carne de vita,
  • 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 1 tulpina de telina,
  • 1/2 tulpina de praz,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 lingurita piper boabe,
  • 5 boabe de ienupar.
  • Pentru andivele cu sos: 4 cl otet de mere,
  • 4 cl ulei,
  • 2 cl otet aromat,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 4 andive proaspete.

Mod de preparare

Se pune zeama de legume pe foc si se fierbe in ea carnea, circa 2 ore, la foc mic. Se curata legumele, se spala, se taie bucati, se introduc in oala cu 1/2 de ora inaintea limitei de fiert si se lasa sa se raceasca in supa, impreuna cu carnea.

Se spala andivele, se taie in doua pe lung si se indeparteaza cotorul lemnos (eventual se taie fasii 2-3 foi pentru ornat).

Se scoate carnea din supa si se taie felii subtiri si se prepara sosul, amestecand bine otetul de mere, uleiul, otetul aromat, sarea si piperul.

Se aseaza fasiile de andive la mijlocul unui platou, de jur imprejur jumatatile de andive si peste ele feliile de carne. Se stropesc cu sos si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise