Rasol in aluat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un rasol afumat
  • Aluatul:
  • 500g faina
  • un ou
  • 50 g unt
  • drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut)
  • 2-3 linguri lapte
  • apa
  • sare
  • Condimente:
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • piper macinat
  • ienibahar macinat
  • rozmarin
  • cimbru
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Se asaza faina intr-un lighean.In mijloc se adauga celelalte ingrediente si apa, cat sa se obtina o coca moale.Se framanta pana se desprinde aluatul de lighean(cam 15 minute).Se intinde o foaie dreptunghiulara.Peste foaie se presara uniform: ceapa,usturoiul tocate marunt si celelalte condimente, peste care se asaza rasolul.Se impacheteaza, se asaza intr-un vas uns cu unt, se lasa la cald sa creasca circa o jumatate de ora,se unge toata suprafata de aluat cu oul batut,dupa care se da la cuptoul incins in prealabil, pentru o ora.((Pana se rumeneste-depinde de cuptor)

Servim cu muraturi imediat ce s-a copt. Este un deliciu.

Eu am folosit rasol afumat de mine, dupa ce a fost tinut o zi in baitz cu vin. A fost o nebunie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise