rasol romanesc pt 4 pers

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 15 boabe piper
  • 1 ceapa
  • 4-5 morcovi
  • 0,800 g rasol de vita(in functie de gustul fiecaruia)
  • 8 bucati cartofi
  • 3-4 linguri de hrean ras
  • 1 lingurita de otet

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare, piper, ceapa, morcovi, se lasa sa fiarba 1/2 ora, se adauga carnea rasolul sau orice carne preferati.

Se spumeaza, acoperi si lasi sa fiarba 3-4 ore in oala normala sau 1 ora in oala sub presiune (oala minune).

Cu 1/2 ora inainte de a pune masa se fierb citiva cartofi.

30 de minute

Se pune rasolul pe farfurie inconjurat de morcovi cartofi si se serveste cu hrean cu otet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise