RATA CU CIRESE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata de cca.1,5 kg.,
  • 100dl.ulei,
  • 1 pahar vin rosu,
  • 1 pahar zeama de carne,
  • 1 morcov,
  • cateva ciuperci,
  • 1 legatura verdeata,
  • 1 lingura faina,
  • 1 kg.cirese (din compot),
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Rata intreaga sau taiata bucati se prajeste bine pe toate partile,impreuna cu morcovul si ciupercile taiate rondele.Cand sunt frumos aurite ,se aduga zeama de carne(poate fi si din cubulet),vinul, sarea, piperul si verdeata tocata.Se da la cuptor pentru o ora.Se scoate ,se pun in tava ciresele din compot si se mai da la cuptor 15 minute.

2.Se serveste cu garnitura de cartofi sau orez si un vin rosu rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise