RATA CU CIRESE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata de cca.1,5 kg.,
  • 100dl.ulei,
  • 1 pahar vin rosu,
  • 1 pahar zeama de carne,
  • 1 morcov,
  • cateva ciuperci,
  • 1 legatura verdeata,
  • 1 lingura faina,
  • 1 kg.cirese (din compot),
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Rata intreaga sau taiata bucati se prajeste bine pe toate partile,impreuna cu morcovul si ciupercile taiate rondele.Cand sunt frumos aurite ,se aduga zeama de carne(poate fi si din cubulet),vinul, sarea, piperul si verdeata tocata.Se da la cuptor pentru o ora.Se scoate ,se pun in tava ciresele din compot si se mai da la cuptor 15 minute.

2.Se serveste cu garnitura de cartofi sau orez si un vin rosu rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise