Rata cu nuci

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o rata tanara
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lg unt
  • 1 cana orez fiert
  • 1 cana vin fiert
  • 200 g miez de nuca zdrobita
  • 2 frunze de dafin
  • sare piper

Mod de preparare

1)Cureti rata de maruntaie(pastrezificatul si pipota)si de grasimea in exces, apoi o stergi cu hartie absorbanta.Ceapa o tai marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota taiate marunt. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust intr-un castron , amesteci orezul fiert cu cepa si ce maruntaiele, cu 100 g miez de nuca zdrobit si cu usturoiul pisat.

2)Unpli rata cu compozitie, o cosi la fund, ii prinzi cu ata picioarele si o ungi bine cu o lg de unt. Asezi rata in tava, torni vinul amestecat cu putina apa, frunzele de dafin le coci la foc potrivit 30 de minute , apoi la foc mic circa o ora jumatate . Din cand in cand , ungi friptura cu sosul din tava, cu o jumatate de ora inainte e a fi gataa, pui nuca ramasa pe pieptul ratei ca un guler, ca sa se rumeneasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise