RATA CU SOS DE PORTOCALE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 300g portocale
  • 200ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 30 ml lichior de portocale
  • 1 lingurita zahar
  • 400ml supa de pasare
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Se caleste ceapa.Carnea se pune si ea si se lasa sa se rumeneasca putin.Apoi se pun foile de dafin,patrunjelulsi putin cimbru.Se stinge cu vin si se lasa sa dea in cateva clocote.Dupa aceea se pune supa de pasare si se lasa sa fiarba la foc mic pana c carnea este bine patrunsa si usor rumenita.Se scoate pieprul pe un platou.Sosul se strecoara si se adauga zaharul,lichiorul,feliile de portocala si sucul de la restul portocalelor.Se da in cateva clocote dupa care se toarna sosul peste rata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise