Rata la cuptor

Se ia ratoiul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ratoi/rata (al meu a avut cca 1800 g)
  • 1 lamaie
  • sucul unei portocale
  • cativa catei de usturoi,
  • 1 lingura otet balsamic
  • cimbru
  • sucul de la doua mere
  • 1 mar ras
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un cutit cu lama subtire si il frecam bine cu sare. Introducem in ratoi o lamaie, o crenguta de cimbru si usturoiul curatat si il asezam intr-o tava inalta in care am pus sucul de mere, marul ras, piper, sare si putina apa. Ungem ratoiul cu otetul amestecat cu sucul de portocala, acoperim cu folie si dam la cuptor pentru circa o ora. Dupa o ora, luam folia, intoarcem ratoiul pe cealalta parte si stropim cu zeama din tava si dam iar la cuptor. Din circa 10 in 10 minute mai stropim cu zeama. Cand este rumenit frumos (noi l-am bronzat cam tare :P), oprim focul. Servim cu piure de napi si muraturi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise