Rata pe varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o varza dulce mare
  • - 2 rate
  • - cimbru
  • - 2 foi de dafin
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - piper boabe
  • - bulion
  • - 3 linguri delicat
  • - o legatura de marar
  • - putin ulei

Mod de preparare

1.Varza se taie fideluta, se freaca cu sare si se lasa asa timp de 30-40 de minute.

2. Se calesc in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica si apoi adaugam varza taiata fideluta,.

3. Calim una dintre rate, care in prealabil a fost transata si o punem peste intreaga compozitie de mai sus timp de 30 de minute la foc pe aragaz, iar din cand in cand adaugam putina apa.

4. Adaugam cimbrul, delicatul, foile de dafin , piperul, bulionul si mararul tocat marunt si amestecam.

5. Apoi introducem intreaga compozitie la cuptor pana cand scade.

6.Cea de-a doua rata o ungem cu sare si ulei si o introducem la cuptor pana se rumeneste bine de tot

7.Cand este gata cea de-a doua rata, se asaza pe un platou peste varza si se poate orna cu ardei iute.

Se serveste in farfurie atat cu carnea din varza cat si cu bucati de rata din cea fripta la cuptor.

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise