1.Rata curatata si spalata bine se pune intr-o marinata preparata din otet, vin,apa, foi de dafin ,ceapa,sare si piper si se lasa cateva ore.Se scoate rata din marinata, se sterge , se transeaza,se sareaza si se prajeste in ulei.
2.In uleiul ramas se caleste faina ,zarzavatul de supa si ceapa, se sting cu pasta de rosii desfacuta cu apa,se lasa sa fiarba 30 minute si se paseaza sosul peste carne.Maslinele se fierb 40 minute si se pun in sos impreuna cu vinul.Se potriveste gustul cu sare si piper si se mai fierbe 30 minute.Se aseaza deasupra mancarii felii de lamaie si se da vasul la cuptor timp de 10 minute.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise