Rata salbatica cu varza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 rate
  • 1-2 varza acra
  • piper boabe
  • 100g kaizer
  • cimbru
  • foi de dafin
  • ulei
  • 1 pahar de vin

Mod de preparare

Se curata rata de pene , se parleste pe flacara, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece pana iese spuma,dupa care se arunca prima apa si se spala din nou continuandu-se fierberea la foc mic. (Fezandarea ratei se face in pene).Pentru fragezire se adauga vin.Varza se spala si se toaca, apoi se adauga peste carnea de rata.Se pun boabele de piper,dafinul, cimbrul, uleiul si putina apa, kaizerul taiat felii.Se fierbe acoperit la foc mic.

Inainte de a fi gata, se scot bucatile de carne deasupra verzei si se introduce cratita la cuptor sa se rumeneasca. Se poateservi cu mamaliguta calda.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise