Rata umpluta cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt ,
  • 100 g jambon ,
  • sare, piper,
  • 4 portocale,
  • 1 catel de usturoi ,
  • 1 crenguta de cimbru ,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • miezul de la o felie de paine alba, inmuiata in lapte si stoarsa ,
  • 1 galbenus ,
  • ficatul si inima de la rata;

Mod de preparare

1.Se curata rata de fulgi si intestine sau se cumpara o rata de la magazin.

2. Se curata portocalele si pulpa se taie cubulete, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.

3.Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.

4.Rata cu portocale se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec. Se orneaza cu felii de portocala.(90 minute)

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise