Ratatouille cu rozmarin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g file de porc
  • 500g rosii
  • 1 ceapa
  • 1catel de usturoi
  • 1vanata mare
  • 400g dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 2linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Spalati carnea,uscati-o pe un servet de bucatarie si taiati-o felii de cca.1cm grosime.Scufundati rosiile in apa fierbinte, indepartati-le pielea;taiati rosiile cubulete.Curatati ceapa si usturoiul,apoi tocati-le.Pregatiti legumele si tocati-le marunt.Incingeti o lingura de ulei intr-un vas si caliti ceapa si usturoiul. Adaugati legumele si o crenguta de rozmarin, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba 20min. la foc mediu.Prajiti carnea in uleiul ramas cu restul de rozmarin cca.3min.pe fiecare parte.Indepartati rozmarinul,condimentati carnea si legumele si aranjati-le in farfurie.Se poate orna cu crengute proaspete de rozmarin.La aceasta mancare se potrivesc foarte bine lipiile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise