Ricotta si ardei uscat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 bulbi de fenic
  • risotto bianco
  • sare marina
  • piper negru
  • 2 ardei iuti mici, uscati
  • 4 linguri ricotta de calitate
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Puneti semintele de fenicul într-un mojar si zdrobiti-le pina ajung pulbere. Într-o

cratita mare, fierbinte, adaugati citeva linguri de ulei de masline si prajiti usturoiul

pina când se înmoaie, apoi adaugati semintele de fenicul zdrobite si feliile de fenicuI.

Adaugati un praf de sare si piper si micsorati focul la mediu spre mic. Acoperiti

cratita si caliti ingredientele în jur de 20 de minute, pana când feniculul devine

moale si dulce.

Începeti sa preparati risotto bianco, ca de obicei, si continuati pâna când orezul este

pe jumatate fiert. Pe la jumatatea etapei a treia, adaugati feniculul calit, apoi fierbeti

în continuare pfma când orezul este gata.

Zdrobiti ardeii iuti uscati Într-un mojar, pâna obtineti o pulbere fina. În etapa a

patra, când puneti untul si parmezanul, adaugati de asemenea ricotta farftmitata si

coaja de lamâie. Verificati daca e destul de condimentat si echilibrati aromele cu

zeama de lamaie, dupa gust. Repartizati risotto în farfurii, apoi presarati-1 cu

frunzele de fenicul si praful de ardei iuti. La masa ,radeti deasupra parmezan

proaspat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise