Ringlote condimentate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4borcane de 3 dl.):900gr. ringlote
  • sucul si coaja rasa a unei portocale
  • 500gr. zahar
  • un baton de scortisoara
  • 1 pachet de cuisoare
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 pachet de seminte de cardamom
  • 1 pachet de Gelfix;

Mod de preparare

Ringlotele se spala, se taie in doua ,se scot samburii. Din 1/2 din cantitatea de fructe facem un piure cu ajutorul blenderului, cealalta jumatate o taiem in felii.Amestecam ringlotele cu zaharul, sucul si coaja rasa de portocala si cu scortisoara pisata. Se adauga si restul de condimente de asemenea rase si circa 30re le lasam la rece.Apoi le punem la fiert , pe foc mic, amestecand mereu, 4-5 min.Se adauga pachetul de Gelfix, se mai fierbe2min.Se pune gemul in borcane, se capseaza si se tin 5 min. cu gura in jos , apoi se pun in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise