RINICHI CU CREIER

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g.rinichi de porc,
  • 250g. creier ,
  • 120g.ceapa rosie,
  • 100g.untura de porc,
  • 1 manunchi patrunjel verde,
  • sare,
  • piper,
  • maghiran,
  • 1 lingurita boia,
  • 4 cartofi;

Mod de preparare

1.Rinichii se spala, se oparesc si se usuca cu un servet de bucatarie.Se taie in doua pe lungime si se scot vinele din interior.

2.Creierul se tine in apa rece , apoi se curata de pielite si se taie in bucati mici.

3.Se caleste ceapa in untura.Se adauga rinichii,taiati bastonase, sare, piper, maghiran si boia.Se adauga patrunjelul tocat si creierul.Se lasa 2 minute sa se prajeasca , apoi se pun 0,5dl. apa si se mai lasa cca.8 minute sa fiarba , amestecand usor, fara sa se zdrobeasca creierul.

4.Se serveste cu cartofi 45\'fierti in coaja , care, dupa ce au fost curatati, se rad, se pun cu o lingura de untura intr-un vas de jena si se dau la cuptor sa prinda o crusta aurie.Cartofii se orneaza cu rondele de ceapa si patrunjel verde, iar mancarea de rinichi se orneaza cu felii de rosii si ardei taiat rondele.Se recomanda un vin rosu sec-Cabernet Sauvignon.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise