Risotto cu anghinare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 anghinare mici
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • Risotto bianco
  • Sare marina si piper negru praospat macinat
  • Frunze de la legatura mica de menta proaspata
  • Ulei de masline
  • Parmezn proaspat ras

Mod de preparare

Curatati anghinarwea pina la frunzele de culoare deschisa, apoi taiati-l in 2 si scoatieti partile paroase cu o lingutita.. Cufundati anghinarele in apa. cu jumstate din zeama de lamaie, punind deasupra un capac greu sau o farfurie rezistenta la caldura, casa nu se ridice la suprafata si sa nu se decoloreze. Incepeti sa preparati rissotto bianco, iar cind ajungeti la etapa 3 , adaugati 6 din jumaatea de anghinarein supa in care fierbe.Continuati sa fierbeti rissotto, adaugind

Supa polonic cu polonic, pina cind orezul este pe jumatate fiert. Taiati anghinarele ramase in feelii foarte subtiri adaund risotto. Continuati sa adaugati supa. In etapa a patra. cind orczuI este fiert sii adauugati untul si parmezanul, turnati

si zeama de 1amaie ramasa. Luati oala de pe foc si potriviti de sare si piper.

Scoateti anginarele fiertc din oala cu supa si amestecati-le cu cea mai mare parte

din coaja de lamaie, frunzele de menta rupte bucatele si putin ulei de masline.

Puneti risotto pc 4 farfurii si asczati deasupra jumatatile de anghinare preparate. Stropiti cu sosul ramas in castron si serviti risotto presarat cu parmezan si restul de coaja de lamaie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise