Risotto cu gulii si patrunjel verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 gulii (cca 700 g),
  • 1 ceapa,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 300 g orez (Rizo-Scotti bob cu bob),
  • 100 ml vin alb sec,
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual cret),
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri branza de vaci,
  • 50 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata guliile si se taie cubulete de circa 1 cm, iar ceapa curatata se toaca marunt.

Se dunstuiesc guliile in 20 g de unt incins, se condimenteaza, se scot din tigaie si se pun deoparte.

Se pune si restul de unt la incins si se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul si se prajeste, amestecand intruna, pana ce devine sticlos. Se stinge cu vin, se da in clocot, se adauga si guliile si se lasa sa fiarba circa 30 de minute, turnand zeama de legume putin cate putin.

Se toaca patrunjelul ceva mai mare si se incorporeaza in orez, impreuna cu restul ingredientelor. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cald.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise