Romburi din malai cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ¼ l lapte
  • ¼ l apa
  • aproximativ 3 cesti de malai
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1-2 lingurite faina
  • 1 kg rosii
  • 1 foaie dafin
  • putin zahar

Mod de preparare

In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si piperul. Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga oul si faina. Se toarna compozitia pe o planseta uda, se intinde uniform si se lasa sa se intareasca. Se taie romburi care se inmoaie in ou si apoi in faina, se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se prepara sosul de rosii cu foaia de dafin, cu putin zahar, sare si piper.

Se servesc romburile prajite cu acest sos cald

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise