Rondele Dana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ou
  • drojdie cat o nuca
  • 2 lingurite lapte caldut
  • o lingurita zahar
  • 100 g margarina
  • 100 g untura de porc
  • 3 linguri lapte
  • un praf de copt
  • coaja de la 2 lamai
  • faina cat cuprinde (coca sa fie moale)
  • zahar pudra vanilat (300-400 g)

Mod de preparare

Dizolv drojdia cu zahar, o lingurita faiana si lapte. Las sa stea 10 minute dupa care incorporez cu celelalte ingrediente (margarina, untura, ou,lapte,praful de copt, faina coaja de lamaie). Las sa stea aluatul 10 minute la frigider dupa care intind foaie de 2-3 mm grosime. Fac rondele (cu paharul si in mijloc cu un capac de la esenta). Le asez in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins 10-15 minute. Imediat ce le-am luat din tava, le trec, cu furculita prin apa care clocoteste, pentru o secunda. Le asez pe un prosop si imediat le tavalesc prin zahar pudra. Dupa ce se racesc, le mai pudrez o data pentru aspect.

Sunt delicioase

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise