Rondele de ceapa pane

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o ceapa uscata alba
  • o ceapa uscata rosie
  • cca 100 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • boia de ardei dulce
  • ulei de masline extravirgin
  • faina, pesmet

Mod de preparare

Se bat ouale cu sare,piper,cimbru,boia dulce de ardei dupa gust.

Cepele se curata de coaja, se spala ,se taie bucati (rondele) intregi mai groase. Se trec prin lapte, se lasa la zvantat , dupa care fiecare bucata intreaga se desface in rondele individuale. Se trec prin amestecul de faina si pesmet, ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet si se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.

Pot fi garnitura perfecta pentru orice tip de friptura sau preparat pe baza de peste, dar si un aperitiv grozav.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise