Roşii cireşe(cherry) şi dovlecei în bulion

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 găleţi de roşii obişnuite
  • 1 castron de roşii cherry
  • 4-6 dovlecei în floare
  • 4 cepe mari
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 3 ardei roşii
  • 1 ardei iute
  • sare
  • frunze de ţelină

Mod de preparare

Roşiile cherry se spală şi se scurg bine, se aşază în borcane de 500 ml.

Dovleceii se taie rondele fără a se curăţa coaja şi se opăresc pe jumătate în apă cu sare.

Din celelalte roşii se face bulion împreună cu ceapa, morcovii, ţelina, ardeii daţi prin maşina de tocat.

Se pune sare după gust, cine doreşte şi puţin zahăr(eu nu am pus).

Se aşază legumele în borcane:separat roşiile, separat dovleceii. După ce fierbe bine bulionul, cam o oră jumătate, chiar mai mult,se toarnă în borcane, se capsează şi se fierb în dunst. Sucul de roşii rămas se pune în sticluţe şi în pături.

Notă:

Ţelina, morcovii şi 2 dovlecei le poţi tăia felii şi le fierbi în puţină apă u sare, apoi le dai prin blender şi le adaugi la sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise