Rosii marinate la gratar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita cimbru proaspat maruntit
  • 1/2 catel de usturoi maruntit
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 rosii mari, taiate rondele
  • 6 frunze de salata
  • piper alb

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati ketchupul, uleiul, otetul, cimbrul, usturoiul, sarea si piperul; puneti rondelele de rosii intr-o punga resigilabila si turnati amestecul peste rosii, inchideti punga si lasati la marinat timp de o ora.

Scoateti rosiile si asezati-le pe gratarul incins, tineti 2 minute, intoarceti pe cealalta parte, apoi dupa inca 2 minute luati rosiile de pe gratar.

Introduceti frunzele de salata in sosul de marinata si asezati rosiile pe frunzele imbibate in sos. Serviti cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise