Rosii murate in sare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. rosii
  • 1 buc. radacina de telina
  • 2 buc. ardei iuti(nu prea mari)
  • 4-5 capatini de usturoi
  • o legatura de marar verde
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare (o lingura la un litru de apa)

Mod de preparare

Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua, cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierb intr-un vas 3-4 litri de apa. Se lasa apa sa raceasca pina la 30 de grade, se dizolva sarea in apa prin amestec usor si se umple vasul cu rosii pina la inchiderea capacului. Se inchide bine capacul. Vara, muratura va fi gata in 10-12 zile. In zilele reci, cam o luna.

Dupa ce se scot citeva rosii din borcan, peste vas se va pune din nou capacul si se va introduce in frigider

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise