Rosii umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 rosii mari (a 150 g),
  • un carnat proaspat (circa 150 g),
  • o legatura busuioc,
  • o lingurita pesmet,
  • un catel de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 250 g telemea (putin sarata)

Mod de preparare

Se spala rosiile si se taie in doua (pe latime). Se scobeste miezul cu o lingurita (miezul se pastreaza) si rosiile se intorc cu gura in jos ca sa se scurga. Miezul se toaca marunt si se iau din el trei linguri care se amesteca cu umplutura de carnat (scoasa din pielita). Se adauga jumatate din busuioc - taiat fasii - pesmetul si usturoiul zdrobit.

Se gusta de sare si piper si se umplu jumatatile de rosii, sarate si piperate in interior.

Miezul de rosii ramas se pune intr-un vas de yena si deasupra se aseaza rosiile umplute.

Se baga la cuptorul incins (170 grade C) si se lasa aproximativ 15 minute.

Se taie telemeaua felii si se aseaza peste rosii, presarand deasupra frunzulitele de busuioc. Se mai lasa cinci minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise