Rosii umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 rosii mari (a 150 g),
  • un carnat proaspat (circa 150 g),
  • o legatura busuioc,
  • o lingurita pesmet,
  • un catel de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 250 g telemea (putin sarata)

Mod de preparare

Se spala rosiile si se taie in doua (pe latime). Se scobeste miezul cu o lingurita (miezul se pastreaza) si rosiile se intorc cu gura in jos ca sa se scurga. Miezul se toaca marunt si se iau din el trei linguri care se amesteca cu umplutura de carnat (scoasa din pielita). Se adauga jumatate din busuioc - taiat fasii - pesmetul si usturoiul zdrobit.

Se gusta de sare si piper si se umplu jumatatile de rosii, sarate si piperate in interior.

Miezul de rosii ramas se pune intr-un vas de yena si deasupra se aseaza rosiile umplute.

Se baga la cuptorul incins (170 grade C) si se lasa aproximativ 15 minute.

Se taie telemeaua felii si se aseaza peste rosii, presarand deasupra frunzulitele de busuioc. Se mai lasa cinci minute la cuptor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise